Vuoden 2022 tuore Someleipuri Piia Hjelt (@ihan_ite_) pisti vispilään vauhtia ja leipoi loppuvuoteen suolaisen pipari-sandwich-kakun, joka sisältääkin yllättäen samettista homejuustomoussea. Anna Piian reseptin hurmata sinutkin ja testaa tätä vaikkapa joulun iltapalaksi tai uudenvuoden herkkupöydän kruunuksi!
Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli se paksuhkoksi. Leikkaa pari pyöreää piparia (halkaisija n. 20 cm), jotka sopivat vuokasi sisään.
Paista 200 °C asteessa n. 6 min. Huomaa, että pipareiden on tarkoitus jäädä pehmeiksi.
Mousse
Tee pipareiden jäähtymisen aikana homejuustomousse. Laita liivatteet likoamaan ja vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Notkista eri astiassa homejuusto, lisää mascarpone ja vatkaa sileäksi.
Kiehauta sitruunamehu, valuta liivatteet ja lisää ne mehun joukkoon. Anna hetken jäähtyä ja sekoita sitten ohuena nauhana homejuusto-mascarponemassan joukkoon.
Lisää lopuksi kermavaahto lastalla sekoitellen joukkoon.
Kokoaminen ja koristelu
Laita vuoan reunoille reunakalvo tai vuoraa se leivinpaperisuikaleilla.
Nosta toinen pipareista vuoan pohjalle. Voit kasata herkun myös suoraan tarjoilualustalle käyttäen vuoan reunaa ilman pohjaa.
Levitä jäähtyneen piparin päälle viikunahilloa ja homejuustomousse. Lisää päälle vielä uusi kerros hilloa ja sitten toinen pipari.
Laita sandwich-kakku jääkaappiin mielellään yön yli tai ainakin 8 tunnin ajaksi.
Koristele sandwich-kakku ennen tarjoilua esim. viikunoilla, granaattiomenan siemenillä ja pienillä pipareilla.
Kommentteja ja keskustelua