Aktiivisimmin ahven tarttuu täkyyn aikaisin aamulla ja iltamyöhällä. Ahventa voi pyytää katiskoilla, verkoilla, onkimalla, virvelöiden, pilkkimällä ja perhokalastamalla. Ahvenen liha on vaaleaa ja maukasta ja se kypsyy nopeasti.

Ainekset 4 annosta

500-600
g
ahvenfileitä
suolaa
pippuria myllystä
Kasvisseos:
2-3
rkl
rypsiöljyä
2
porkkanaa
3
nippusipulia
1
fenkoli
6-7
dl
kalalientä (ruodoista tai fondista)
tuoretta tilliä tai timjamia
1
rkl
sitruunamehua
raastettua sitruunan kuorta

Ohje

  1. Leikkaa porkkanat hyvin ohuiksi penneiksi, viipaloi sipulit, puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kuullota riisiä, porkkanapennejä, sipuli- ja fenkoliviipaleita hetken aikaa wokki- tai muurinpohjapannussa. Ripottele sekaan hienonnettuja yrttejä ja kaada joukkoon kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  3. Nosta kasvisten päälle suolalla ja kevyesti pippurilla maustetut ahvenfileet ja ripottele pinnalle sipulivarret ja vähän yrttejä.

  4. Peitä kannella ja anna ahvenfileiden kypsyä höyryssä. Pienet fileet kypsyvät hyvin nopeasti 3-4 minuutissa. Pirskota joukkoon sitruunamehua ja ripottele päälle sitruunan raastettua kuorta ja tarjoa höyryävän riisin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.