Saat paistetusta kalasta herkullista kun kuorrutat pikkukalat ruiskorppujauhoilla. Ruiskuorrutus sopii esimerkiksi muikuille, silakoille tai ahvenille.

Perinteisesti rapeaksi paistetut pikkukalat ja perunamuusi kuuluvat yhteen, mutta myös pastaa tai suurimoita kannattaa kokeilla.

Kun tuoretta yrttiä on saatavilla, voit korvata kuivatut yrtit tuoreilla yrteillä (2 tl kuivattua -> 2 rkl tuoretta).

Ainekset 4:lle annosta

400
g
perattuja muikkuja
tl
jauhettua valkopippuria
1
tl
suolaa
2
tl
kuivattua tilliä, timjamia tai ruohosipulia
50
g
voita

Ohje

  1. Sekoita ruiskorppujauhoihin valkopippuria ja suolaa sekä haluamaasi yrttiä. Pyörittele peratut muikut kauttaaltaan seoksessa. Paista ruiskuorrutetut muikut voissa paistinpannulla keskilämmöllä.

  2. Tarjoile perunamuusin, Myllyn Paras Makaronin tai Riisi+Ohra-suurimoiden kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.