• Tuorepuuro on vaihtelua tavalliselle aamupuurolle.
  • Tuorepuuro valmistetaan sekoittamalla hiutaleita, leseitä ja siemeniä nesteeseen, muun muassa piimään tai soijajuomaan ja niiden annetaan turvota esimerkiksi yön yli.
  • Aamulla joukkoon sekoitetaan tuoreita hedelmäpaloja tai marjoja ja tarvittaessa maustetaan tummalla sokerilla tai hunajalla.

Ainekset 2:lle annosta

3
dl
(laktoositonta) piimää
2
rkl
pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta
Lisäksi:
3
dl
mustikoita, herukoita, lakkoja tai muita pakastemarjoja
1
banaani
vähän tummaa sokeria tai hunajaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään illalla ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Jos tuorepuuro on aamulla liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää.
  2. Sekoita puuroon viipaloitu banaani ja pakastemarjat sekä makusi mukaan vähän sokeria. Nauti tuorepuuro sellaisenaan tai maidon kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.