kookosmaitoa (400 ml, yön yli jääkaapissa säilytettynä), siitä sen n. 2 dl kermaosa
1
pilkottuna pakastettu banaani
3
dl
pakastettuja vadelmia (2½ dl)
2-3
rkl
lemoncurdia
1
tl
vaniljasokeria
Ohje
Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri, hiutaleet ja jauhot. Sekoita sooda kermaan ja lisää lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja laita ne väljästi uunipellille (lastut leviävät uunissa). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia kullan ruskeiksi. Anna kauralastujen jäähtyä.
Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi ainoastaan sen paksu kermaosa (n. 2 dl) tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Seosta/Pehmistä kannattaa aluksi sekoittaa alhaisella nopeudella, jotta marjat rikkoutuvat. Jos seos ei lähde heti kunnolla pyörimään kulhossa, kaavi massaa muutaman kerran sekoittimen reunoilta. Jos et syö herkkua heti, laita kulho pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.
Muodosta pehmiksestä pallo kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla ja aseta pehmispallo kahden kaurakeksin väliin. Valmista kerralla vain se määrä pehmisherkkuja, jotka tulevat syödyksi heti. Voit myös asettaa kauralastun tai kauralastun paloja jälkiruokakulhon pohjalle, laittaa sen päälle kerroksen pehmistä ja päälle vielä toisen keksin kokonaisena tai muruina.