Tällä reseptillä voi hyödyntää yli jääneen puuron tai keittää kerralla enemmän puuroa, josta osan voi käyttää näihin sämpylöihin.
Mikäli sämpylöiden ei tarvitse olla vegaanisia, myös maitoon tehty puuro soveltuu loistavasti tähän reseptiin.
Jos puuron keittää tuoremehuun, myös siitä saa lisämakua puurosämpylöihin.
Ainekset 15-20 kpl annosta
Ohje
-
Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni n.15 min, kunnes seos alkaa kuplia.
-
Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille.
-
Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Kiitos hyvästä reseptistä! by Anonymous (not verified)
Vai olisinko voinut lattaa loput ruisjauhoja?
In reply to hei voiko taikinan kaataa by Anonymous (not verified)
In reply to Käykö ihan vaan vaan by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää by Anonymous (not verified)
In reply to Miten suuria noiden (vielä by Anonymous (not verified)
In reply to Käykö kuivahiiva ja by Anonymous (not verified)
In reply to Hyvä resepti. Mukavaa saada by Anonymous (not verified)
In reply to Eikö tarvi voidella ennen by Anonymous (not verified)
In reply to Muuttaako mitään, jos by Anonymous (not verified)
In reply to leivotaanko sämpylät heti by Anonymous (not verified)
In reply to Missä meni pieleen, kun seos by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää kuivahiivaa? by Anonymous (not verified)