Haettu sivustolta 5.11.2024
15 kommenttia
Valmisteluaika
10 min
Kokonaisaika
1 h 10 min
Ropsu eli kropsu on eteläpohjalainen pannari, jonka oikeasta paksuudesta käydään vilkasta keskustelua.
Osalle se on todella ohut ja toisille taas paksumpi, pääasia että kananmunissa, rasvassa ja maidossa/kermassa ei ole säästelty ja että se paistetaan kuumassa uunissa reilusti kohoilevaksi pannariksi.
Taikinaan voi myös käyttää mahdollisesti aamulta ylijääneen kaura- tai mannapuuron. Entisajan hävikkiruokaa siis.
Ainekset uunipellillinen annosta
6
munaa
2
tl
suolaa
½
tl
leivinjauhetta
7
dl
maitoa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
sulatettua voita
Ohje
-
Aineet sekoitetaan. Annetaan seoksen oleentua puoli tuntia jääkaapissa. Levitä seos korkealaitaiselle uunipannulle (jossa leivinpaperi).
-
Paista ropsua 200-asteisessa uunissa uunin keskitasolla kunnes ropsu on kauniin ruskea. Kyytipojaksi kylmää maitoa.
Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä-ohjelman kuulija Katja Mäntymäki
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
8.2.2019 - 16:39
Miksi ohjeessa on leivinjauhe? Ei mielestäni kuulu aitoon ropsuun.
Anonymous
kirjoitti
2.4.2016 - 22:58
Ropsu on ohutta ja pannari on paksua.
Anonyymi
kirjoitti
17.1.2016 - 20:24
Kaikilla tietysti oma käsityksensä ropsusta, mutta itse olen tottunut paljon, siis paljon ohuempaan taikinaan...
Anonyymi
kirjoitti
9.1.2016 - 12:25
Luottoresepti. Ja kyllä ropsun pitää olla paksua. ;)
Anonymous
kirjoitti
21.3.2018 - 18:04
Ropsu on todellakin ohut, ei mikään pannukakku :)
Anonymous
kirjoitti
18.7.2017 - 18:23
Aika uunissa?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
19.7.2017 - 08:19
In reply to Aika uunissa by Anonymous (not verified)
Ropsua paistetaan noin puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Paistoajat ovat uunikohtaisia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
17.11.2015 - 18:00
Mulla meni ihan pilalle koko ropsu! Osaksi paloi ja osaksi jäi raa'aksi.
Anonyymi
kirjoitti
25.2.2015 - 18:51
Liikaa jauhoja, mutta muuten hyvää♥
Anonyymi
kirjoitti
12.9.2014 - 14:46
Liikaa jauhoja. Ropsun tuloo olla ohkaasempaa ;)
Anonyymi
kirjoitti
11.9.2013 - 13:54
Todella hyvää tuli. Vielä kun korvasin pienen osan jauhoista kaurahiutaleilla, niin tuli kyllä erittäin, erittäin hyvää. NAM!
Anonyymi
kirjoitti
1.1.2013 - 13:51
Hyvin onnistui vaikka laitoin puolet vähemmän sokeria. Vieläkin oli ehkä liian makeaa.
Anonyymi
kirjoitti
12.8.2012 - 00:38
Oli kyllä maan mainioita ropsuja! Erityisesti ulkonäkö teki syvän vaikutuksen!
-Irma 66v.
-Irma 66v.
Anonyymi
kirjoitti
10.10.2010 - 15:30
Aika hyvän makusta on.
Anonyymi
kirjoitti
28.9.2009 - 16:05
Oli hyviä!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R