Ainekset n. 6 kpl annosta

150
g
voita
100
g
tummaa suklaata (70-80 %)
2
rkl
hunajaa
4
munanvalkuaista
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
(1
rkl
rommia)
Päälle:
tummaa kaakaojauhetta

Ohje

  1. Kiehauta voi kattilassa, lisää tumma suklaa paloina ja hunaja joukkoon sulamaan, ota heti pois liedeltä. Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.

  2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen mantelijauhe ja vehnäjauhot. Valuta seos nauhana vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Mausta halutessa rommilla.

  3. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai korkeisiin silikonivuokiin.  Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla n.15 min leivosten koosta ja uunista riippuen.

  4. Ota uunista, kun fondantin keskus ei ole vielä täysin kypsää. Koristele jäähtyneet fondantit kaakaojauheella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.