Suolaiset muffinssit ovat vaihtelua aamiaissämpylöille, toki muffinit maistuvat välipalana tai illalla, esim. maidon tai teen kanssa. Mikäli kaikki aamiaismuffinit eivät tule syödyksi heti, pakasta osa ja sulata juuri ennen syömistä mikroaaltouunissa.

Ainekset noin 10 - 15 annosta

1
tl
hienonnettua mustapippuria
1-2
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
tl
suolaa)
150
g
savukinkkua tai meetvurstia
1
punasipuli
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
dl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200
g
maitorahkaa (1 tlk)
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
soodaa
2
munaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan.

  2. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15-25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.