Haettu sivustolta 28.1.2025
Tortillabileet ovat täydellinen tapa viettää aikaa yhdessä, sillä jokainen voi osallistua tekemiseen ja koota juuri omannäköisensä annoksen!
Leivo tortillapohjat itse Myllyn Paras Durumvehnäjauhoista, joiden avulla saat helposti herkullisen ja pehmeän lopputuloksen. Tortillat tuovat iloa ja makua ruokapöytään – loistava valinta niin rentoihin juhliin kuin perheen yhteisiin hetkiin!
Ainekset 5 annosta
Tortillat:
½
tl
suolaa
½
dl
öljyä
2
dl
vettä
Broileritäyte:
1
rkl
öljyä tai margariinia
2
sipulia
400
g
broilerisuikaleita
2
paprikaa
1
tlk
herkkusienipaloja (n. 2 dl)
2
rkl
tacomaustetta
(tai chiliä, oreganoa ja suolaa)
150
g
ranskankermaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta tai vähärasvaista
Kasvistäyte:
1
rkl
öljyä tai margariinia
1
iso
purjosipuli
2
ps
pakastekasvissuikaleita
1
ps
pakastemaissia
3-6
valkosipulinkynttä
2
chilipaprikaa (tai noin 1 rkl chiliä)
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
oreganoa
100
g
valkosipulituorejuustoa (tai sulatejuustoa), voi olla laktoositonta tai vähärasvaista
2
dl
mustia oliiveja
Ohje
- Aloita valmistamalla tortillat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistat haluamasi täytteet.
- Broileritäyte: Kypsennä silputtu sipuli ja broilerinlihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa. Mikäli käytät kypsää broileria, riittää vain lihapalojen lämmitys. Lisää muut ohjeen aineet ja mausta mieleiseksesi. Ranskankerman voit lisätä valmiiksi lihaseoksen sekaan tai voit laittaa vasta tarjoiltaessa tortillan sisään erikseen ranskankerman ja muun täytteen. Samaan tapaan voi valmistaa perinteisen lihatäytteen naudanlihasuikaleista.
- Kasvistäyte: Kuumenna rasva kasarissa tai teflonkattilassa. Lisää silputtu purjo, kasvissuikaleet, maissit, hienonnettu valkosipuli ja chili sekä mausteet. Anna täytteen hautua 5-10 min. Kasvistäytteen kanssa sopii hyvin maustettu tuorejuusto.
- Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Laita haluamaasi täytettä tortillan sisään, kääri rullalle ja herkuttele välittömästi. Seuraksi sopii hyvin raikas salaatti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
21.8.2021 - 17:42
Samalla reseptillä saa myös erinomaisia gluteenittomia tortilloja kun korvaa jauhot gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella. Jauhojen määrää tosin joutunee hieman säätämään jauhoseoksesta riippuen. On myös tosi helposti työstettäviä.
Anonymous
kirjoitti
9.4.2018 - 19:25
Jos tortillat laittaa paiston jälkeen lautaselle pakasteidenkuljetus pussiin, tulee tortilloista pehmeitä kääriä vielä seuraavanakin päivänä.
Anonymous
kirjoitti
27.5.2018 - 12:23
In reply to Jos tortilla laittaa paisto by Anonymous (not verified)
Tortilla ovat hyvää ruokaa, koska niissä on jauhelihatäyte ja sipuli sekä salaatti. Myös salsa kastike. Niitä on helppo tehdä.
Anonymous
kirjoitti
28.2.2018 - 20:57
Voiko tortillat säilyttää vai pitääkö syödä heti pois?:)
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
9.3.2018 - 09:38
In reply to Voiko tortillat säilyttää vai by Anonymous (not verified)
Tortillat ovat parhaimmillaan heti valmistamisen jälkeen, mutta säilyvät tarvittaessa pari päivää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
23.9.2017 - 20:20
Todella helppo ja maukas resepti! Lapset tykästy ikihyviksi. Jatkoon ehdottomasti!
Anonymous
kirjoitti
23.7.2017 - 13:03
Suosittelen
Anonymous
kirjoitti
24.6.2017 - 16:46
Kokeiltiin eri täytettä tortilloihin. Mahtaakohan tulla hyviä? Kokeiltiin puolikarkeiden vehnäjauhojen lisäksi täysjyväjauhoja. t:LTM MU ja HN
Anonymous
kirjoitti
25.11.2016 - 20:43
Durumjauhoista tuli kovia lättyjä, tavallisilla pehmeämpiä. Pitänee säätää nesteen määrää. Tavallisilla jauhoilla ei säätötarvetta.
Anonymous
kirjoitti
28.7.2016 - 16:18
Todella hyvä
Anonyymi
kirjoitti
23.1.2016 - 15:57
Erinomainen ohje! Sen jälkeen, kun tällä reseptillä tortilloja tein, en ole enää kaupasta ostanut :)
Anonyymi
kirjoitti
28.7.2015 - 17:35
Olen tehnyt tortilloja useasti tällä ohjeella. Durumvehnäjauhoja käyttäessä lettujen teko on helppoa! Olen välillä korvannut osan vehnäjauhoista maissijauhoilla. Tuolloin käsittely on hieman vaikeampaa ja kaulitessa tarvitaan enemmän jauhoja! Mutta hyvä ohje kaiken kaikkiaan!
Anonyymi
kirjoitti
13.3.2015 - 18:45
Minkälainen rakenne tortilloille on? Tuleeko pehmeitä?
Anonyymi
kirjoitti
16.3.2015 - 00:00
Tortillojen rakenne on pehmeä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
7.10.2014 - 14:31
Ei ole kyllä iso homma tehdä ja ovat paljon parempia kuin kaupan lätyt :P
Anonyymi
kirjoitti
12.9.2014 - 14:15
Toimiiko resepti myös täysjyvävehnäjauholla?
Anonyymi
kirjoitti
15.9.2014 - 00:00
Osan reseptin durumvehnäjauhoista voi korvata täysjyvävehnäjauhoilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
21.8.2014 - 16:45
Enpä tiedä maksaako vaivaa alkaa itse näitä vääntämään. Paistamisessa aikaa tuhoutuu kun jokainen lätty on paistettava molemmin puolin. Toki suolaa saa näin kaupallisia vaihtoehtoja vähemmän, mutta työmäärä on niin kova, että ainakin minulla jäi tortillojen paistaminen yhteen kertaan.
Anonyymi
kirjoitti
28.7.2014 - 23:46
Tuli tosi hyviä tortilloista, tein kanatäytteisiä. Kaikki tykkäsi ja hyvillämielin tuli syötyä :)
Anonyymi
kirjoitti
3.7.2014 - 19:38
Hyvä kikka on korvata osa vehnäjauhoista ohrajauholla. Ohrajauhoissa ei ole sitkoa ja on vehnän ydintä terveellisempää.
Anonyymi
kirjoitti
3.6.2014 - 19:49
Hei! Mielestäni voisi lisätä suolan määrän yhteen teelusikkaan.
Anonyymi
kirjoitti
13.4.2014 - 13:20
Kiitos - oikein hyvä tortillapohja ohje. Vaihdoin vehnäjauhoista 1 dl sämpyläjauhoihin, joissa on paljon kokonaisiakin jyviä, ja tuli tosi sopivan rouheisia. Kun heti paistamisen jälkeen laitoin kaksinkertaisen pyyhkeen alle odottamaan lauataselle, niin pysyivät pehmeinä hyvin. 80 g kokoisia tortilloja tuli 8 tuolla ohjeella. Tein tarkoituksella isomman kokoisia. Hyvin taittuivat ja pysyivät kasassa:)
Anonyymi
kirjoitti
4.10.2013 - 14:16
Voiko jauhoja korvata ruisjauholla?
Anonyymi
kirjoitti
7.10.2013 - 00:00
Osan durumvehnäjauhoista voi korvata ruisjauhoilla. Silloin myös tortillojen rakenteesta tulee hieman erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
30.7.2013 - 14:47
Onko Durumjauhoista tehty tortilla eri makuinen kuin tavallisista tehty, jos on kumpi on parempi?
Anonyymi
kirjoitti
3.4.2014 - 00:00
Durumvehnäjauhon ja vehnäjauhon välillä ei ole suurta makueroa. Durumvehnäjauho on keltaisempaa kuin vehnäjauho, pieni väriero on siis havaittavissa. Reseptiin voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja, mutta durumjauhoja käyttäessä tortillojen muotoilu on helpompaa, koska durumvehnäjauhosta puuttuu vehnälle tyypillinen sitko, jolloin taikina ei ole niin joustavaa ja pysyy paremmin muodossaan ja on helpompi levittää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
28.7.2013 - 18:05
Johtuuko mobiililaitteesta, mutta en havainnut paisto-ohjetta? Pakko kai nuo on paistaa?
Anonyymi
kirjoitti
29.7.2013 - 08:10
Valmistusohjeessa on kerrottu, että tortillat paistetaan paistinpannulla. Kaulitse ensin taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi, jonka jälkeen paista tortilloja kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
26.11.2012 - 18:33
Tortillat tehdään normaalista vehnäjauhosta, maissitortillat maissijauhosta tai sekoitettuna vehnäjauhoon. Tortillan rakenne tulee vaivauksen ja oikeanlaisen rasvan (shortening) käytöstä. Durumvehnästä ei tehdä tortilloja. Kukin tavallaan, mutta meksikolaisille tämän ohjeen mukaan ei kannata tehdä.
Anonyymi
kirjoitti
31.12.2011 - 15:12
Olisi tälläinen kysymys, että voiko durumvehnäjauhot korvata tavallisilla vehnäjauhoilla?
Anonyymi
kirjoitti
3.4.2014 - 00:00
Durumvehnän venyvä sitkoainepitoisuus on alhainen, joten ne soveltuvat hyvin tortillojen valmistukseen. Tavallisista vehnäjauhoista tulee rakenteeltaan erilaisia tortilloja. Terveisin, kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
29.5.2011 - 16:59
Broileritäytteessä tacomauste oli korvattu chili+oregano+suolalla. Kuinka paljon laitetaan kutakin maustetta?
Anonyymi
kirjoitti
30.5.2011 - 13:06
Mausteita voi käyttää oman maun mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
1.1.2011 - 17:14
Kiitos vinkistä tuon tacomausteen tilalle sopivista mausteista :-)
Anonyymi
kirjoitti
30.12.2010 - 18:11
Voiko tortillaletut pakastaa myöhempää käyttöä varten?
Anonyymi
kirjoitti
3.1.2011 - 10:04
Voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
17.11.2010 - 00:20
50-vuotisbileet tulossa! Vieraita tulee 50 kpl. Yöpalaksi ajattelin tortilloja. Voiko tehdä valmiiksi uunipellin muotoisena, paistaa ja säilyttää jääkaapissa vaikka kelmun alla seuraavaan päivään "täyttöä" varten. Vai täytyykö vielä uudelleen lämmittää ennen tarjoilua.
Anonyymi
kirjoitti
18.11.2010 - 09:25
Useimmiten tortillat tarjoillaan lämmitettyinä, mutta täytteestä riippuen tortilloja voi tarjota myös lämmittämättä.
Anonyymi
kirjoitti
15.8.2010 - 18:55
Kaupan tortillat ovat kyllä hyviä, mutta täynnä e-koodeja. Oli hienoa löytää tämä ohje. Itsetehtyjä tortilloja voi syödä ja antaa lapsillekin hyvällä omallatunnolla :=)
Anonyymi
kirjoitti
27.3.2009 - 11:53
Aivan loistava taikina! Ensimmäisillä kerroilla ns. puhtaana, mutta viimeksi laitoin siihen taikinaan chiliä ja pohjat meinasit mennä nälkäisiin suihin ennen kuin kerettiin edes täyttää.
Anonyymi
kirjoitti
17.8.2008 - 14:33
Mahtava ohje! Pyöräytin tästä pizzapohjan ja enpähän enää koskekkaan hiivalla kohotettuun pizzataikinaan!
Anonyymi
kirjoitti
5.4.2007 - 18:43
oli tosi hyvää. suosittelen:)
Anonyymi
kirjoitti
3.11.2006 - 22:05
kasvistäyte oli ihanaa! itse saostin sitä hieman.
Anonyymi
kirjoitti
3.1.2006 - 15:14
hmm.....maukasta oli!!!varsinkin broileri täytteellä!!kannatan!
Anonyymi
kirjoitti
31.8.2005 - 21:17
Kasvistäyte oli todella hyvää! Tarjosimme sitä kihlajaisissamme ja saimme vierailta kiitosta, täyte loppui kesken.
Anonyymi
kirjoitti
19.10.2004 - 21:34
"en saa kayttaa vehnaa missaan muodossa, joten kaupan valmiit tortillat eivat minulle kay. Millakohan jauhoilla tuo vehna kannattaisi korvata jos itse tekisi?"
Anonyymi
kirjoitti
20.10.2004 - 14:19
Kokeilepa maissijauhoa. Tulee todennäköisesti (emme ole kokeilleet) melkein vastaava lopputulos. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
28.4.2004 - 13:06
Tämä on vielä kysymys ei kokemus.
Haluaisin tehdä yo-juhliin wrappejä (poro ja lohi)
Voiko totillat pakastaa vai tehdää ed iltana ja säilyttää esim kelmussa?
t Tiina
Haluaisin tehdä yo-juhliin wrappejä (poro ja lohi)
Voiko totillat pakastaa vai tehdää ed iltana ja säilyttää esim kelmussa?
t Tiina
Anonyymi
kirjoitti
29.4.2004 - 09:26
Tortillapohjat voi hyvin tehdä aiemmin, säilyvät muovin sisällä. Täyttäminen onkin sitten jo vähän hankalempaa etukäteen. Täyte ei saa olla kovin kostea, koska tortilla pohja kostuu helposti.
Eikö jokainen vieras itse voisi ottaa pöydästä täytteet kipoista tortilloilleen? Tämä olisi säilyvyyden kannalta paras ratkaisu.
Terveisin Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Eikö jokainen vieras itse voisi ottaa pöydästä täytteet kipoista tortilloilleen? Tämä olisi säilyvyyden kannalta paras ratkaisu.
Terveisin Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R