Kinuskikissa suunnitteli tämän herkullisen jauhelihapiirakkareseptin. 

Ainekset 1 iso piirakkavuoallinen (n. 30 cm halkaisija) annosta

Pohja:
Täyte:
1
iso punasipuli
400
g
jauhelihaa
1-2
isoa valkosipulinkynttä
3-4
tl
cajunmaustetta
2
rkl
soijakastiketta
100
g
tomaattipyreetä
150
g
ruskeita papuja
150
g
smetanaa
3
dl
kevytmaitoa
4
munaa
130
g
tortilla chipsejä (chili)
125
g
juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental)

Ohje

  1. Sulata taikina ja painele se korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (vuokaa ei tarvitse voidella). Hienonna punasipuli. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa punasipuli ja murskattu valkosipulinkynsi hetkeksi aikaa pehmenemään. Sekoita joukkoon cajunmauste, soijakastike, tomaattipyree ja pavut.

  2. Yhdistä smetana, maito ja munat kulhossa. Lisää jauheliha-papuseos. Kaada vuokaan. Murskaa päälle tortilla chipsejä ja ripottele pinnalle juustoraastetta. (Jos haluat, että chipsit säilyvät rapeina, lisää ne juustoraasteen kanssa vasta 10-15 minuuttia ennen paistoajan täyttymistä.)

  3. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun juustoraaste on saanut sopivasti väriä.

VINKKI: Mikäli täyte ei mahdu piirakkavuokaasi, laita ylimäärä täytettä erikseen uuninkestävään pienempään annosvuokaan, paista sellaisenaan.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.