Ainekset noin 40 kpl annosta

120
g
tummaa suklaata
120
g
(suolatonta) voita
150
g
saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
150
g
ruokosokeria
2
g
suolaa
100
g
tomusokeria
100
g
kananmunia
5
g
vaniljasokeria

Ohje

  1. Rouhi suklaa ja sulata se mikroaaltouunissa tai vesihauteessa 55-asteiseksi (eli kun suklaa alkaa sulaa ja sitä sekoittaa, osa vielä paloina, mutta sulaa sekoittaessa, se on n. 55-asteista). Lisää voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. 

  2. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää ne loppujen aineksien kanssa suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä taikina n. 2 cm:n paksuiseksi levyksi hyvin voideltuun vuokaan tai pellille. 

  4. Paista 6-8 minuuttia ja anna kakun jäähtyä vuoassa. Leikkaa levystä noin 2 x 2 cm:n kokoisia neliöitä.

Resepti:
Jan Headh Klas Andersson: Intohimona suklaa, kustantaja WSOY

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.