Ainekset uunipellillinen, n. 35 annosta

Lakritsitaikina:
150
g
voita tai margariinia
dl
tummaa ruokosokeria
2
tl
leivinjauhetta
1
rkl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram tai Foodin)
4
munaa
1
dl
appelsiinimehua tai -limonadia
Lakritsikinuski:
2
dl
kuohukermaa
12
kpl
Kick-patukkaa (240 g)
Pinnalle:
nonparelleja

Ohje

  1. Sulata rasva, lisää siihen sokeri ja hiutaleet. Sekoita leivinjauhe ja lakritsijauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos rasva-sokeri-hiutaleseokseen. Lisää lopuksi munat ja mehu, sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä lastalla tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min niin, että pinta saa hieman väriä.
  3. Tee pohjan kypsyessä lakritsikinuskikuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon Kick-patukat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja levitä kuorrutus heti lämpimänä ja juoksevana hieman jäähtyneen pohjan päälle.
  4. Ripottele pinnalle heti haluamasi värisiä nonparelleja. Leikkaa vähän jäähtyneenä neliöiksi (5 x 5 cm) terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.