Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan vuonna 2006 ja hän pääsi palkintosijoille.
"Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"
Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!
Ainekset noin 10-12:lle annosta
Ohje
-
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
-
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24-26 cm:n kokoiseen) kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
-
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Jos haluat tarjota kakkua isommalle vierasjoukolle, tee uunipellillinen kakkua kaksinkertaisella reseptillä.
Voiko Pätkiskakun pakastaa?
Pätkiskakun voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta ja kuorruttaa sekä koristella vasta tarjoilupäivänä.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Varoiksi laitoin teelusikallisen, meni vähän aikaa sitten uuniin ja kohoaa kyllä niin reippaasti että olisi ehkä pitänyt jättää sooda pois. No onneksi on koekakku tulevia myyjäisiä varten. Itse saamme tuotoksen nauttia. Taikina oli ainakin hyvää. Jos kovasti murenee, pitää lisätä jauhoja.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Hei! Voinko tehdä kakun by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka kauan kakku kannattaa by Anonymous (not verified)
In reply to Minkä kokoiseen vuokaan tämä by Anonymous (not verified)
Voiko kermaviilin korvata maidottomalla tuotteella?
Onko pätkiksille suklaista vegaanioptiota?
In reply to Mitä suklaata on tarokitus by Anonymous (not verified)
Jos pätkikset haluaa korvata marianne rouheella ( maidoton versio tulossa), mikä olisi hyvä määrä?
In reply to Hei! by Anonymous (not verified)
In reply to Pätkistä kakkuun tulee n. 110 by Kuluttajaneuvonta
In reply to Kysymys. Miten kakku säilyy? by Anonymous (not verified)
In reply to Pätkiksiä ei siis sulateta by Anonymous (not verified)
In reply to minkä kokoisista pätkiksistä by Anonymous (not verified)
In reply to Tässä reseptissä on käytetty by Kuluttajaneuvonta
In reply to Ccvc18 g vai 36 g koko by Anonymous (not verified)
In reply to Kakku lässähti keskeltä kun by Anonymous (not verified)
In reply to Tällä reseptillä kokeiltu jo by Anonymous (not verified)
In reply to Jos tekee pellillä, by Anonymous (not verified)
In reply to Yhdestä taikinasta tulee aika by Kuluttajaneuvonta
In reply to Voikohan tämän tehdä pellillä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää myös isoja by Anonymous (not verified)
In reply to 6 patukkaa pätkistä - ovatko by Anonymous (not verified)
Tein kakkupohjan 5 päivää ennen juhlia. Kysyisin, teenkö kuorrutuksen kuitenkin samana päivänä ja lisään koristeet jne vai kannattaako suklaakuorrutus tehdä vasta päivää ennen juhlia ja lisätä koristeet?
Ajattelin vaan, että jos kuorrutuksen tekee jo samana päivänä niin voiko koristella vasta päivää ennen vai eikö nomparellit ja muut tartu enään?
Kiitos!
In reply to Heippa, by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kakkua pakastaa by Anonymous (not verified)
Pistin kuorrutteeseen muutaman pätkispalan, fazerin sinistä ja tummaa suklaata sekasin, maku on suussa sulava :) itse käytin lasivuokaa halkaisijaltaan 27 cm, luulen että pienempään vuokaan mahdutettuna olis ollu ehkä turhan paksu, nyt tuli juuri sopiva.
Itse käytin kermaviiliä reseptissä, osaako joku kertoa millä lailla jogurtti vaikuttaa makuun/koostumukseen? Jos vaikka sitä sit kokeilis seuraavaks
Kokeilen tätä tänään :)
Kuorrutuksenkin voi jättää pois, jos paistaa kakun rengasvuoassa eli tekee siitä perinteisemmän mallisen kahvipöytätarjottavan.
Ei äkkimakeus yllätä, vaan kakku maistuu raikkaasti mintulle.
T.Herkkusuu