Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan vuonna 2006 ja hän pääsi palkintosijoille. 

"Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"

Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!

Ainekset noin 10-12:lle annosta

3
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3-4
rkl
kaakaojauhetta
150
g
sulatettua voita tai margariinia
2
dl
maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6
Pätkis-suklaapatukkaa (18 g)
3
munaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Kuorrutus:
200
g
suklaata
100
g
voita tai margariinia

Ohje

  1. Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.

  2. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24-26 cm:n kokoiseen) kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

  3. Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Jos haluat tarjota kakkua isommalle vierasjoukolle, tee uunipellillinen kakkua kaksinkertaisella reseptillä.

Resepti:
Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Voiko Pätkiskakun pakastaa?

Pätkiskakun voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta ja kuorruttaa sekä koristella vasta tarjoilupäivänä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.