Herkullinen Kirsikkamurupiirakka sopii mainiosti tarjottavaksi viikonlopun vieraille. Täytettä varten kirsikoista tulee poistaa kivet esim. kirsikankivenpoistajalla. Sekoita täytteeseen kirsikoiden joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot, jotka saostavat täytettä.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
Puhdista kirsikat ja poista kivet esim. kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35 - 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Voisiko kirsikkalikäörin valmistuksesta jääneitä kivettömiä kirsikoita jotenkin käyttää tässä kirsikkapiirakassa,lisäämällä esim. jotakin muuta hilloa.
Oli erittäin hyvä ja kehuttu piirakka! Sain ensimmäistä kertaa oman puun kirsikoita, liekö siksi maistui. Ainut miinus, piirakka vuotaa helposti vuoan pohjalle.