Herkullinen Kirsikkamurupiirakka sopii mainiosti tarjottavaksi viikonlopun vieraille. Täytettä varten kirsikoista tulee poistaa kivet esim. kirsikankivenpoistajalla. Sekoita täytteeseen kirsikoiden joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot, jotka saostavat täytettä.

Ainekset 10-12 annosta

Pohja:
2
tl
leivinjauhetta
100
g
voita tai margariinia
2
munaa
2
dl
sokeria
2
dl
maitoa
Täyte:
1
l
kirsikoita
¾
dl
sokeria
2
rkl
kirsikkalikööriä
3
rkl
perunajauhoja
Pinnalle:
50
g
pehmeää voita
¾
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
  2. Puhdista kirsikat ja poista kivet esim. kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle.
  3. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35 - 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.