Minestronekeittoon ainekset laitetaan ohuina suikaleina ja myös spagetti on suikaleen näköistä eli lyhyttä pätkäspagettia.

Helpoimmalla pääsee, jos käyttää pakastejuuressuikaleita.

Älä keitä liikaa, vaan jätä kasviksiin ja pastaan hieman purutuntumaa.

Tämä voi olla pelkästään kasviskeitto tai siihen voi lisätä esim. savukinkkua suikaleina.

Keiton kanssa sopii pöydässä kunkin syöjän lisätä annokseensa lusikallinen raejuustoa tai jotain hapankermavalmistetta.

Ainekset noin 6:lle annosta

2-3
rkl
öljyä
1
iso sipuli tai purjosipulia
1
porkkana suikaleina
1
sellerinvarsi suikaleina
n.5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota (tai 2 rkl kasvisfondia)
2
tlk
paseerattua tomaattia (tai murskaa n. 400 g)
1
paprika suikaleina
1
maustekurkku suikaleina
1
rkl
basilikaa tai oreganoa
1
tl
mustapippurirouhetta
Lisäksi:
raejuustoa

Ohje

  1. Kuullota purjosipuli-, porkkana- ja sellerisuikaleet öljyssä. Voit käyttää myös pussillisen pakastejuuressuikaleita. Lisää neste, paseerattu tomaatti ja mausteet ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää kiehuvaan keittopohjaan spagetit ja anna kiehua 6 min. Lisää viimeiseksi paprika ja maustekurkku suikaleina sekä mausta tuoreella tai kuivatulla basilikalla. 
  3. Halutessasi keitosta ruokaisamman, lisää siihen savupalvikinkkua suikaleina (rasvaa alle 3 %). Tarjoile raejuuston kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.