Ainekset 20-30 kpl annosta

Juuri:
½
l
vettä
1
pkt
hiivaa (50 g)
½
dl
siirappia
Taikina:
½
rkl
suolaa
2
rkl
kuminaa
50
g
margariinia

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen jauhot ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat lisää makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa yön yli (valmista juuri tällöin kylmään veteen).

  2. Valmista taikina lisäämällä taikinajuureen suola, kumina, margariini ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipäsiä.

  3. Leivo taikina 6-7 cm paksuiseksi tangoksi ja jaa se 20-30 viipaleeseen. Painele viipaleet leipäsiksi. Paista leipäset 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit tehdä happamia ruisleipiä tämän ohjeen mukaan, kun käytät oikeaa taikinajuurta. Katso taikinajuuren tekeminen alusta asti Ruisleipä -reseptistämme.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.