Valmista pullataikina (katso tästä pullataikinan teko-ohje). Kaaviloi kohonnut pullataikina 60 x 30 cm:n kokoiseksi isoksi suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä.
Kaaviloi pullataikinan päälle pehmeäksi sulanut/sulaneet piparitaikinalevy/-levyt ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa pullasta 2-3 cm:n viipaleita ja laita ne kumolleen muffinivuokiin.
Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Onko valmis pullataikina myös laktoositonta ? Voihan sen itsekin tehdä sitte laktoosittomasta maidosta, mutta pääsisi helpommalla valmiista taikinasta.
Kuulostaa maukkailta kommenteista päätellen. Maire
En olisi itse ikinä keksinyt yhdistää pulla- ja piparitaikinaa, aivan huippu hyvä idea! Uunista tulvahtaa samaan aikaan piparin ja pullan tuoksu, mikäs sen parempaa? Piparitaikina mehevöittää pullan mukavasti ja makeannälkäkin talttuu paremmin kuin tavallisella pullalla. Itse nautin pullani aina kylmän maidon kera.
En olisi ikinä voinut kuvitellakaan käyttäväni valmista pullataikinaa, mutta niin sitä ajatukset muuttuvat... Aivan ihana ohje. Tein 40 pientä pullaa, pikkuinen menee kahvin kanssa, kun jouluna muutenkin ähkyttää. Kiitos ohjeesta. Satu
Kiitos ihanasta pullaohjeesta! Kokeilimme sekä piparitaikinalla että murotaikinalla ja molemmista tuli mielettömän hyviä. Murotaikinapullia aionkin leipoa ympäri vuoden! Lapset taas rakastivat piparikierrepullia!