Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi.
Voitele neliöt munalla. Laita pullaneliöiden päälle hedelmäaakkosia haluamaasi kuvioon. Voit vielä ripotella pullien reunoille raesokeria tai väriraesokeria. Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Hieman jännitin kuinka karkit pysyy (samat kun kuvassa, eli hedelmäaakkoset)pullan pinnalla, mutta hyvin pysyivät. Kivaa ja erilaista tarjottavaa esim. lastenkutsuille. Saa nähdä mitä huomenna kyläilemään tuleva tätini niistä pitää :-)
Huomioni kiinnittyi kuvassa esiintyviin karkkeihin, jotka eivät mielestäni ole hedelmäaakkosia vaan Ässämix-makeisia.
Mutta onnistuu varmaan myös hedelmäaakkosilla?