säilykeananasta tai -persikkaa pilkottuna (iso tlk, n. 200 g / 400 g)
200
g
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
4-6
valkosipulinkynttä
1
tl
viherpippuria
1
rkl
soijaa tai kanafondia
1
rkl
kirveliä tms. yrttiä
n.1
l
nestettä (vettä + ananastölkin lientä tai mehua)
Ohje
Voitele isohko laakea uunivuoka öljyllä. Mittaa vuokaan kaikki ainekset raakoina ohjeen järjestyksessä ja sekoita ne keskenään ennen veden kaatamista ainesten päälle.
Anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti.
Keitän herkkusienikeiton nesteeksi ja juustoraastetta vähän päälle, mausteina kanafondia, suolaa vain tarvittaessa. Suurimoita keitän vähän aikaa n. 15 min. Kanafondin laitan jo keiton joukkoon. Noita muita mausteita en käytä mitä teidän ohjeessa on. Ananaskuutiot ja -liemi joukkoon. Saa olla löysää.
Ihan ok. Mielestäni valkosipuli ei vaan sopinu tähän, onneksi laitoin vähemmän kuin ohjeessa muuten ois voinu jäädä syömättä. Käytin mangomarinoituja kanasuikaleita ja viherpippurin tilalla mustapippuria. Säilykkeenä ananasta.
Uskomattoman hyvä, mehevä ruoka! Ohjeesta voi itse tehdä hyviä tuotekehityksiä haluamaansa suuntaan esim.lisäämällä vuokaan oliiveja, kapriksia tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Broilerinsuikaleet kannattaa ruskistaa ja sipulit kuullottaa nopeasti pannulla ennen vuokaan laittoa.