Ainekset 6–8 annosta

Pohja:
150
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
Täyte:
1
pkt
pekonia (n. 170 g)
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
2
rkl
hienonnettua timjamia
suolaa ja mustapippuria
150
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyere, comte tai mustaleima emmental)

Ohje

  1. Nypi voi ja Emännän Puolikarkeat Vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi.

  2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Suikaloi pekoni ja sipuli. Hienonna valkosipuli. Ruskista pekoni paistinpannulla ja lisää sipulit. Paista niin, että sipulit pehmentyvät.

  4. Kaada seos piirakkapohjalle.

  5. Sekoita kuohukerma ja kananmunat. Mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle.

  6. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

  7. Tarjoa piiraiden kanssa raikasta vihreää salaattia ja vinegretteä.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.