Sulata Pyöreä Piirakkataikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita Mascarpone tuorejuusto ja kuohukerma. Mausta Dijon sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
Levitä seos piirakkapohjan päälle.
Viipaloi tomaatit ja lado viipaleet tuorejuusto-kermaseoksen päälle. Mausta pinta vielä kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettu basilika ja juustoraaste.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Jäähdytä ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma
Hyvä oli piirakka maultaan, mutta vaikka tein reseptin mukaan, piirakan täytteen rakenne oli huono, aivan kuin mascarbone - kuohukerma - seos olisi juoksettunut.
Tein piirakan toistamiseen ja täytteen rakenne näytti taas kuin se olisi juoksettunut. Voisiko tuo johtua siitä että käytin kummallakin kerralla laktoositonta mascarbone juustoa? Ajattelin kokeilla jotain muuta tuorejuusto, sillä maultaan piirakka on todella hyvä.