Juhlava Charlotte russe on näyttävä, suussa sulava jälkiruoka.

Ensin tehdään kääretorttu. 

Jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka ja persikka-rahkahyytelö laitetaan sisään kääretorttujen keskelle.

Ainekset noin 15 henkilölle, n. 3 litran kulhoon tehtynä annosta

Kääretorttu:
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Kääretortun täyte:
2
dl
vadelmahilloa tai persikka/aprikoosisosetta (200 g)
Charlotte Russen persikka-rahkatäyte:
8
liivatelehteä + kylmää vettä
2
tlk
kuohukermaa (4 dl)
n.1
dl
sokeria
n.2
tl
vaniljasokeria
1
tlk
säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g) ja/tai aprikooseja
1
dl
persikkatölkin lientä
2
tlk
maitorahkaa (400 g)

Ohje

  1. Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  2. Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla.

  3. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.

  4. Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja persikkaviipalein.

VINKKI: Helpompi vaihtoehto edelliselle reseptille; käytä kaupasta ostettavaa valmista kääretorttua sekä täytteenä jäätelöä ja säilykepersikoita. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. Huom. jäätelö tulee hieman pehmentää, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen kakun sisään.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.