Isojen tankojen keskelle voi tehdä hilloraidan paistonkestävällä marmeladilla tai ne voi pelkästään voidella munalla ja ripottaa pinnalle esim. raesokeria.
Leikkaa vasta paistamisen jälkeen muutaman minuutin kuluttua tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.
Ainekset noin 15 annosta
Mustikka-viipalepikkuleivät:
1
annos itse tehtyä murotaikinaa
n.200
g
paistonkestävää mustikkamarmeladia
Pinnalle:
voiteluun munaa
raesokeria
Suklaa-kirsikka-viipalepikkuleivät:
1
annos itse tehtyä murotaikinaa
n.200
g
paistonkestävää kirsikka- tai vadelmamarmeladia
100
g
pilkottuja kirsikoita
1
dl
kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta
Pinnalle:
voiteluun munaa
1½
dl
tomusokeria
n.1
rkl
sitruunamehua tai valmista sokerivesikuorrutetta
sulatettua suklaata
Manteli-viipalepikkuleivät:
1
annos itse tehtyä murotaikinaa
1
dl
mantelilastuja tai -rouhetta
Pinnalle:
voiteluun munaa
n.50
g
mantelilastuja
½
dl
raesokeria
Ohje
Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä niistä leivinpaperin päällä paksuhkoja, n.30 cm pitkiä taikinatankoja. Paina tangot n. 1cm mataliksi ja n. 3-4cm leveiksi pitkiksi pötköiksi.
MUSTIKKA-VIIPALEPIKKULEIVÄT:
Paina sormella keskelle taikinapötköä pitkittäin vako. Voitele tangot munalla. Täytä pitkä vako reilusti paiston kestävällä mustikkamarmeladilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.
SUKLAA-KIRSIKKA-VIIPALEPIKKULEIVÄT:
Paina sormella keskelle taikinapötköä pitkittäin vako. Voitele munalla. Sekoita täytettä varten marmeladi, kirsikanpalat ja kookoshiutaleet/pähkinärouhe tahnaksi. Täytä sillä pitkät kolot reilusti. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus tai käytä valmista kuorrutetta (putkilosta). Tee viipaleiden päälle ohuita koristenauhoja tomusokerikuorrutteesta ja sulatetusta suklaasta. Anna koristelun kuivua.
MANTELI-VIIPALEPIKKULEIVÄT:
Voitele taikinatangot munalla, ripottele pinnalle mantelilastuja tai rouhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.
VINKKI: Suklaa-kirsikka pikkuleipiin saat lisää suklaisuutta sekoittamalla sulatettuun taikinaan 2-3 teelusikallista kaakaojauhetta.
Yhdestä paketista saatavien pikkuleipien määrä riippuu tietenkin pikkuleipien koosta, n. 2 cm levyisiksi suorakaiteiksi leikattuja pikkuleipiä tulee 400 g:sta taikinaa noin 25 - 30 kpl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta