Viinerien valmistus on nyt helppoa valmiista Myllyn Paras Wienertaikinasta. Taikina sulatetaan pakkauksen mukaan, muotoillaan viinereiksi ja kohotetaan rauhassa huoneenlämmössä. Lehtevää wienertaikinaa ei tule kohottaa lämpimässä (esim. 40-asteisessa uunissa), jotta rasvakerrokset eivät sula ja valu pois.
Sulata wienertaikina pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä.
Valmista viikunatäyte. Kiehauta vesi ja viikunat kattilassa. Anna viikunoiden pehmetä, lisää joukkoon sitruunamehu ja tarvittaessa vettä. Viikunoista tulisi muodostua paksu sose, kuten torttuhillo. Lisää halutessasi joukkoon hieman rommia tai likööriä sekä piparkakkumaustetta antamaan makua. Anna täytteen jäähtyä.
Leikkaa taikinapyörällä jokaisesta taikinalevystä 4 pitkää (n. 18 cm) ja n. 2 cm leveää nauhaa. Venytä nauhaa hiukan pituussuunnassa, pyöräytä päistä kierteelle ja kiepauta nauhaa itsensä ympäri niin, että nostat ”hännän” ylös kiepin alta. Aseta viinerit väljästi leivinpaperin päälle pellille.
Anna kohota huoneenlämmössä ainakin 1 tunnin ajan.
Painele kohonneiden viinerien keskustaa vähän alas sormilla. Voitele kohonneet viinerit mukiin rikotulla munalla kevyesti. Lisää koloihin 1 iso ruokalusikka viikunatäytettä ja 2 tl vaniljakreemiä.
Paista viinereitä 225 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 12–17 min kauniin vaaleiksi. Jäähdytä viinerit peittämättä, jolloin rapeus säilyy.
Voit viipaloida ennen tarjoilua viinereiden päälle tuoreita viikunoita. Sekoita myös sokerivesikuorrutus. Pursota viinereiden pinnalle sokerivesikuorrutusta (2 dl tomusokeria + 1 tl sitruunamehua + 1–2 rkl vettä) tai sihtaa pinnalle tomusokeria.
Kommentteja ja keskustelua