Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi.
Laita jokaisen neliön keskelle nokare paistonkestävää vadelmamarmeladia (voit painaa syvennystä hieman taikinan keskelle sormin ennen hillon laittoa). Voitele pullat munalla, ripottele reunoille raesokeria. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
VINKKI: Vaihtelua saat ripottamalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.
Kommentteja ja keskustelua