Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

100
g
margariinia
1
dl
sokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
¾
dl
maitoa tai kermaviiliä
Päälle:
4
dl
vadelmia (jos pakaste, niin jäisinä)
Muruseos:
½
dl
margariinisulaa (50 g)
¾
dl
sokeria

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.

VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää esim. mustikoita tai omenalohkoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.