Jos pakastimessa on marjoja, kannattaa ne ottaa käyttöön. Tällä helpolla ohjeella teet maistuvan vadelmapiirakan! 

Katevin tapa leipoa vadelmapiirakka on käyttää pyöreää piirakkataikinaa; sulatat vain taikinan, painelet sen vuokaan ja lisäät päälle täytteen. Tämän jälkeen piirakka paistumaan uuniin, ja miten ihanan tuoksun kotiisi saatkaan, kun otat häyryävän vadelmapiirakan uunista. 

Vadelmapiirakka maistuu niin tuoreena kuin jäähtyneenä!

Ainekset 20-30 cm:n piirakkavuoka, noin 8 annosta

tai itse tehty taikina:
100
g
margariinia
1
dl
sokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
¾
dl
maitoa
Päälle:
4
dl
vadelmia
Muruseos:
50
g
margariinisulaa
¾
dl
sokeria

Ohje

  1. Ota pakastepiirakkataikina sulamaan tai tee pohja itse. Itse tehtyä pohjaa varten vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja leseet jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina voidellulle, kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos.
  3. Paista vadelmapiirakka 200-asteisen uunin keskiosassa n. 35 min. 

VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää piirakassa esimerkiksi puolukoita tai mustikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.