Jos pakastimessa on marjoja, kannattaa ne ottaa käyttöön. Tällä helpolla ohjeella teet maistuvan vadelmapiirakan!
Katevin tapa leipoa vadelmapiirakka on käyttää pyöreää piirakkataikinaa; sulatat vain taikinan, painelet sen vuokaan ja lisäät päälle täytteen. Tämän jälkeen piirakka paistumaan uuniin, ja miten ihanan tuoksun kotiisi saatkaan, kun otat häyryävän vadelmapiirakan uunista.
Vadelmapiirakka maistuu niin tuoreena kuin jäähtyneenä!
Ota pakastepiirakkataikina sulamaan tai tee pohja itse. Itse tehtyä pohjaa varten vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja leseet jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina voidellulle, kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos.
Paista vadelmapiirakka 200-asteisen uunin keskiosassa n. 35 min.
VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää piirakassa esimerkiksi puolukoita tai mustikoita.
Kokeilin reseptiä. Mukavaa kun on leseitäkin joukossa. Juuri uunissa. Näyttää hyvälle. Laitoin muruseoksen sijasta marjojen päälle normi kermaviiliseoksen.