Tavallisesta suklaakakusta tulee suklaaunelma, kun kakku saa vadelmaisen täytteen ja raikkaan piparminttuisen suklaakuorrutteen.
Erittäin tyylikkään juhlatarjottavan saat, kun koristelet valmiin kakun tuoreilla vadelmilla.
Jos aikaa on vähän, mutta mieli tekee silti suklaista herkkua, kannattaa kokeilla maukasta, nopeasti valmistuvaa ja erittäin mehevää mutakakkua tai klassista suklaakakkua.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita rasvan joukkoon maito ja vadelmahillo. Lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45 min. Älä paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja halkaise kakkupohja kahteen osaan.
Mittaa täytteen vadelmat ja tomusokeri kattilaan, kiehauta marja-sokeriseos ”soseeksi”. Jäähdytä. Sekoita rahkan joukkoon kerma.
Laita kakkupohjan ”kansi” pestyn ja kelmutetun irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Levitä vadelmasose, sen päälle kerma-rahkaseos ja lopuksi karkkimurska ja nosta ”pohja” päälle. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.
Kumoa kakku tarjolle. Kostuta tarvittaessa ja levitä pintaan ohut kerros vadelmahilloa. Sulata voi ja suklaat, lisää vadelmahillo. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Koristele.
VINKKI: Jos haluat vielä huikeamman makuelämyksen, tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa tai vanilja-/daimjäätelöä.
Resepti:
Tuulia Kiviniemi (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailun 3. sija vuonna 2012)
Siis aivan ihana kakku tuli, kun leivoin poikaystävälle synttärikakuksi. Tosin vähän lisäpotkua hain vaihtamalla mariannen ja daimin turkinpippurimurskaan, salmiakki sopii todella hyvin tämän kakun kanssa.