Ainekset 2 isoa leipää annosta

Taikina:
n.3
dl
haaleaa vettä
30
g
hiivaa
2-3
rkl
juoksevaa margariinia (reilu loraus)
½-1
tl
suolaa
Täyte:
ruukku tuoretta persiljaa
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
Paistamiseen:
margariinia tai voita

Ohje

  1. Tee samantyyppinen taikina kuin pizzassa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää hiukan rasvaa ja suolaa. Alusta jauhoilla hyvin kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota. Kaulitse taikina hyvin ohueksi (vähän paksumpaa kuin paperi).

  2. Hienonna persilja ja juusto. Levitä yhdistetty persilja ja juusto -seos taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja taita toinen reuna päälle. Kaulitse varovasti ja taittele muutamia kertoja (kuoreen tulee hieman reikiä, jotka eivät haittaa). Taikinasta tulee ainakin kaksi reilunkokoista leipää.

  3. Paista paistinpannussa juoksevassa margariinissa tai voissa, saa olla reiluhkosti, kesällä grillissä parilan päällä.

Resepti:
Radio Novan Makuhetki Jokisen keittiössä kuulijan ruokaohje; Senja Halonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.