Tofu-kasvislasagne on herkullinen koko perheen ruoka, joka valmistuu yllättävän helposti. Lasagne valmistuu tofu-kasviskastikkeesta, juustokastikkeesta sekä lasagnelevyistä. Tofu-kasviskastikkeessa on runsaasti kasviksia ja yrttejä, joten saat helposti lisättyä päivittäisten kasvisten määrää. 

Suojaa lasagnevuoka paiston ensimmäisen puolikkaan ajan foliolla, ja ota sen jälkeen folio pois. Näin saat sopivan värin lasagnen juustoiseen pintaan.  Tarkkaile kuitenkin lasagnen kypsymistä paiston aikana. 

Ainekset noin 4-6 annosta

300
g
tofua
150
g
porkkanaa
150
g
kesäkurpitsaa
80
g
punaista paprikaa
1-3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
pieni ruukku basilikaa
1
pieni ruukku timjamia
500
g
paseerattua tomaattia
n.1
dl
vettä
n.1
tl
suolaa
n.1
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike:
30
g
voita
5
dl
maitoa
200
g
mozzarellajuustoraastetta
(noin 50 g mozzarellajuustoraastetta)
(basilikaa)

Ohje

  1. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Raasta tofu, porkkana ja kesäkurpitsa. Pilko paprika, valkosipulinkynnet sekä sipuli hienoksi. 
  2. Paista ensin tofua muutaman minuutin ajan kuivalla pannulla. Lisää joukkoon muut raastetut ja hienonnetut raaka-aineet. Paista hetki. Hienonna yritit ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä paseerattu tomaatti ja vesi. Mausta kastike lopuksi suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. 
  3. Valmista juustokastike laittamalla kattilaan voi. Lisää sulaneen voin joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja lisää maito. Kun seos sakenee, lisää vielä lopuksi mozzarellajuustoraaste. Sekoita niin, että juusto sulaa joukkoon. 
  4. Voitele vuoka öljyllä. Lusikoi vuoan pohjalle hieman tofukastiketta ja lado päälle lasagnelevyt. Lusikoi lasagnelevyjen päälle tofukastiketta ja juustokastiketta. Lado lasagnelevyt kastikkeiden päälle. Jatka kerrosten tekemistä niin kauan kuin aineksia riittää. Jätä juustokerros päällimmäiseksi. Ripottele päälle juustoraastetta. 
  5. Paista lasagnea noin 40 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa. Voit suojata ensimmäisen 20 minuutin ajan vuoan foliolla, jotta pinta ei ota liikaa väriä. Poista folio paiston puolivälissä. Viimeistele ruoka tuoreella basilikalla. 
Resepti:
Taru Vihavainen

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.