Suomen suosituinta etnopurtavaa on sushivyörytyksestä huolimatta edelleen amerikkalainen texmex tacoineen ja burritoineen. Texmex-henkinen keittiö taipuu tarvittaessa myös suolaisiin leivonnaisiin.
Ainekset annosta
Ohje
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa kananmuna ja vesi yhteen pienessä kulhossa.
3. Kauli lehtitaikina 20 x 30 cm:n suorakulmioksi. Penslaa vatkatulla kananmunalla.
4. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto, juustokumina, chilijauhe, pilkottu jalapeño, cheddar-raaste ja savukinkku.
5. Levitä juustosekoitus tasaiseksi kerrokseksi kaulitun taikinalevyn päälle.
6. Kääri täytetty taikinalevy pisimmästä kulmasta alkaen tiukaksi rullaksi ja voitele kananmunalla. Pyöritä pötkö murskatuissa nacholastuissa ja leikkaa rullasta 10 viipaletta.
7. Laita viipaleet leikkauspinta alaspäin uunipellille.
8. Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja kauniisti rusehtavaa.
Kommentteja ja keskustelua