• Keväisin/kesäisin monella ovat edessä ylioppilasjuhlat, rippijuhlat tai esimerkiksi ristiäiset jne. Edellä mainittuihin juhliin moni leipoo varmasti mielellään aiheeseen sopivia pikkuleipiä.
  • Helpoiten pääsee, kun tekee pikkuleivät valmiista Kauramurotaikinasta, mutta taikinan voi tehdä myös itse, ohje löytyy tästä linkistä.
  • Tässä tehdään täytekeksejä, eli leivotaan ylä- ja alapuoli esim. pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4 cm:n kakkuja.
  • Keksit voivat olla myös vaikkapa sydämenmuotoisia.  Koristele vaikka kauniisti ylioppilaslakiksi tai juhlittavan nimikirjaimiksi jne.

Ainekset noin 20 kpl annosta

n.150
g
lakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
Koristeeksi:
n.50
g
kuorrutus- tai tummaa taloussuklaata
(hopeisia) nonparelleja

Ohje

  1. Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen kauramurotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää. Asettele ne hieman irti toisistaan.

  2. Paista niitä 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja laita se minigrip-pussiin tai käytä pussissa myytävää ja sulatettavaa kuorrutesuklaata.

  3. KORISTELU (RISTIÄISET, HÄÄT, JUHLAVUOSI): Ota puolet pyöreistä kakuista, leikkaa suklaapussin kulma pienesti auki ja pursota leivokselle nimikirjain tai -kirjaimet tai vuosi(luku). Voit laittaa suklaiseen kirjaimeen hopeisen nonparellin koristeeksi kiinni tuomaan juhlavuutta.

  4. KORISTELU (YLIOPPILASJUHLAT): Ota puolet pyöreistä kakuista, kasta reuna suklaaseen. Laita reunaan hopeinen nonparelli "lyyraksi". Lado koristellut piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle koristellut piparipuoliskot. Muista tarjoillessa varoa että suklaa ei tartu toisiin pipareihin (varo myös seisottamasta auringossa).

Vaihtoehtoisesti voit tehdä täytekekseistä myös sydämen muotoisia. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.