Heli Sutela, Kimmo Vehviläinen ja Arja Savela valmistivat Täysjyvä-Whoopieita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Ainekset noin 9 annosta

1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
½
tl
inkivääriä
dl
fariinisokeria
1
dl
pekaanipähkinöitä rouhittuna hienoksi
3
dl
hienoa porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)
2
dl
juoksevaa margariinia
1
muna
1
dl
kevytkermaa
Täyte:
2
dl
appelsiinimarmeladia
200
g
kevyttä Philadelphia- tai appelsiinituorejuustoa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
miniporkkanakoristeita tai tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut ohjeen ainekset sekoittaen nopeasti taikinaksi. Ota taikinasta lusikalla 18 kakkusta leivinpaperin päälle uunipellille (9 kakkusta/uunipelti). Tasoita ne pyöreiksi mataliksi kekseiksi, halkaisija n. 7-8 cm.

  2. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n.10 min ja anna jäähtyä. Sekoita marmeladi ja tuorejuusto, mausta vaniljasokerilla. Täytä keksit seoksella. Koristele miniporkkanakoristeilla tai/ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.