Laitoin 500 g tattarihiutaleita ja 1 l rasvatonta piimää sekä 2 tl suolaa sekä 2 tl soodaa, loraus rypsiöljyä, 0,5 dl nokkosjauhoa. Paistoin 250 C 14 min. Hyvää tuli.
Tosi hyvää kermaviiliin tehtynä, mutta kertaalleen ei kermaviiliä kaapissa ollut niin testasin ranskan kermaan... nam. Pikkasen voi rasvaa vähentää, mutta tosi hyvää suoraan uunista otettuna leikkeen kanssa. Katoaa pöydästä nopeasti
Toimii oikein hyvin niin veteen, maitojuomaan kuin kermaviiliinkin tehtynä. Margariinin tilalle voisulaa, naminam... Oliiviöljykään ei ole huono vaihtoehto. Ja voi ripsauttaa vaikka juustoraastetta päälle ennen uuniin laittoa. Ihana eväs, joka ei turvota vatsaa. Koiratkin tykkäävät kovasti.
Tein juuri tätä rieskaa muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin 2 dl turkkilaista jugurttia kermaviilin sijasta. Hyvin onnistui. Aika voimakkaasti maistuu tattarille. Eihän tattari pahaa ole, mutta kun allergioiden vuoksi en voi syödä vehnää, ohraa, ruista, riisiä enkä maissia niin alkaa tattaria olla vähän joka paikassa. Tätä ohjetta voisin jatkossa tuunata esim. perunaa muusina, hiutaleina tai jauhona mukaan laittamalla. Myös porkkana- tai juustoraaste sopisi varmaan. Yrttimausteitakin voisi kokeilla esimerkiksi oreganoa sekä ehkäpä aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai oliivia vähän mausteeksi. Osa siemenistäkin sopisi...