Hiivaleipävehnäjauho on hyvä pohja lettutaikinaan, kun taikinaan antaa lisämakua soseilla.

Tattari – tai ohrajauho tuovat myös mainiosti makua ja kuitua lettutaikinaan.

Ainekset 20-25 pientä lettua tai 7 isoa annosta

2
munaa
4
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½
tl
suolaa
1
dl
tyrnihilloa + 2 rkl hunajaa tai lakkahilloa, tms. keltaista sosetta
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
1-2
dl
sitruuna- tai vaniljarahkaa
1-2
dl
tyrnihilloa tai samaa sosetta kuin taikinassa
(hunajaa, mikäli sose on hapanta)

Ohje

  1. Vatkaa munien joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, sose ja öljy. Riippuen hillon happamuudesta voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota ½ tuntia.
  2. Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on hivenen rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Herkuttele kuumina tyrnihillon ja rahkan kera. Voit tehdä samalla ohjeella myös isompia räiskäleitä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.