Pastasalaatti voi olla myös jälkiruokasalaatti.

Käytä eritoten jälkiruokaan kauniin mallista pastaa, esim. sydän- tai kukkapastaa.

Älä keitä jälkiruokapastaa liikaa, ettei siitä tule mössöä.

Jälkiruokasalaatin kastike on ihan erilainen kuin pääruokapastasalaatin kastike, tässä esim. mukana valkosuklaata ja rommia.

Kesällä raikas päätös grilliruoan jälkeen.

Ainekset 4-8:lle annosta

1
tlk
ananaspaloja (keskikokoinen tlk, n. 200/400g)
1
tlk
persikoita (iso tlk, n. 480/820g)
2
banaania
5
dl
mansikoita
3-4
dl
karhunvadelmia tai vadelmia
150
g
cashew-pähkinöitä
Kastike:
2
dl
kevytkermaa (5%)
n.2
rkl
sokeria
n.75
g
valkosuklaata
(rommia)

Ohje

  1. Keitä Sydän Makaroni pussin ohjeen mukaisesti, älä keitä salaattimakaronia liian kypsäksi. Noin 2 desilitrasta raakaa makaronia tulee 4 dl kypsää makaronia. Huuhdo kylmällä vedellä lävikössä ja valuta vesi hyvin pois. Kuutioi hedelmät. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
  2. Valmista salaatille halutessasi kastike. Kuumenna ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi, älä keitä. Tarjoile jälkiruuaksi tai välipalaksi. Annoksen koko vaikuttaa siihen, monelleko salaatti riittää.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.