Tumman, runsaskuituisen sydänmakaronin kauniin keltainen väri tulee kurkumasta.

Käytä sydänystävälliseen salaattiin kevyt fetajuustoa.

Rasvaton salaatinkastike syntyy hedelmämehuilla ja viinietikalla sekä mausteilla. 

Ainekset 4-6:lle annosta

1
l
vettä
1
tl
mineraalisuolaa
1
keräsalaatti- tai tammenlehtisalaattia suikaleina (n. 200 g)
100
g
lehtiselleriä tai purjosipulia renkaina
200
g
minitomaatin puolikkaita
1
mango tai papaija kuutioina (n. 200 g) tai säilyketölkki
200
g
kevyt feta- tai vuohenjuustoa (3-11% rasvaa)
Rasvaton kastike:
½
dl
mango- tai papaijatölkin lientä
2-3
rkl
hunaja- tai omenaviinietikkaa
1
tl
yrttisuolaa
1-2
rkl
mango- tms. salsakastiketta (tms. texmex-kastiketta)
1
tl
rouhittua punapippuria

Ohje

  1. Keitä Keltainen Sydän Makaronia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
  2. Leikkaa salaatti pieneksi, viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi, kuutioi kurkku, puolita minitomaatit ja kuutioi mango / papaija, säästä tölkin lientä kastikkeeseen.
  3. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa keitetyn kuituisen Keltainen Sydän Makaronin kanssa. Valmista salaatinkastike sekoittamalla sen ainekset keskenään ja tarkista maku mieleiseksi. Kaada kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.

VINKKI: Mangon/papaijan tilalle sopivat myös ananas tai persikka.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.