Ainekset n. 10-12:lle annosta

Suklaapohjat:
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
Kostutus:
n.1
dl
raikasta hedelmätuoremehua
Täyte 1. väliin:
½
tlk
mangososetta (vauvanruokaa)
200
g
mangorahkaa
1
mango
Täyte 2. väliin:
½
tlk
mangososetta (vauvanruokaa)
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
50
g
suklaata rouheena
1
dl
cashewpähkinöitä
2-3
persimonia (tai 1 banaani)
Päälle:
täytteen 2. kermaseosta
n.1
dl
mango- ja persimonikuutioita
2-3
palaa rouhittua suklaata
(1
ananaskirsikka)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Jaa taikina 3 osaan ja kauli ohuiksi pyöreiksi levyiksi (halkaisija 18 cm).

  2. Paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.

  3. Kokoa kakku tarjoiluastiaan. Kostuta levyt sitä mukaa, kun kokoat levyt kakkuun. Levitä ensimmäisen kostutetun kakkulevyn päälle puolet mangososetölkistä ja sen päälle tölkillinen mango- tms. rahkaa ja reilu puolet mangosta. Säästä loppu mango kakun päälle. Laita päälle toinen levy, kostuta. Levitä päälle loput mangososetölkistä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää suklaarouhetta ja karkeaksi rouhittuja pähkinöitä. Levitä puolet seoksesta toiseen väliin. Pilko päälle persimonia tai banaania. Laita päälle kolmas levy, kostuta. Levitä päälle loppu kermaseos.

  5. Koristele kauniisti hedelmillä ja suklaarouheella. Halutessasi laita ananaskirsikka kruunuksi keskelle kakkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.