Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.
Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.
Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut, mausta halutessasi. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa.
Levitä pohjille hilloa, päälle moussea ja reilusti marjoja. Taita kansi päälle ja sihtaa taskujen pintaan tomusokeria, jossa on kaakaojauhetta joukossa. Koristele vielä sitruunamelissanlehdin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Kaakaotomusokeri
Kaakaotomusokeri on poistunut markkinoilta. Voit tehdä itse 1 dl kaakaotomusokeria sekoittamalla 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 50 grammaan tavallista valkoista tomusokeria.
Kommentteja ja keskustelua