Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Kaaviloi taikina 3 mm paksuksi levyksi. Paina siitä pyöreällä n. 5 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla tai juomalasin suulla pyöreitä pikkuleipiä.
Paista 175-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla n. 6-8 min ajan. Anna jäähtyä kunnolla.
Ennen tarjoilua käännä paistetut pikkuleivät ja laita jokaisen nurjanpuolen päälle 1 vaahtokarkki, pala suklaata ja hieman suolapähkinä- ja hedelmäpalarouhetta. Laita päällystetyt pikkuleivät kuumaan paikkaan koristeet ylöspäin esim. grilliin, nuotiolle tai mikroaaltouunin lämpöön. Anna olla sen aikaa, että vaahtokarkki ja suklaa sulavat.
Paina aina 2 suklaakeksiä karkkipuoliltaan kiinni toisiinsa niin, että vaahtokarkki-suklaa-pähkinä-hedelmäpalaseos jää keskelle täytteeksi näin muodostuvaan makeaan S’moresiin, ikään kuin suklaiseen miniburgeriin.
Nauti heti tai myöhemmin, eli S’moresit kestävät säilytystä huoneenlämmössä.
Kommentteja ja keskustelua