Mikä olisi parempi aurinkoisen aamun – ja varsinkin synkän sateisen – piriste kuin tuhti makuinen pannari? Tämän pannarin tärkein ainesosa on raastetulla sitruunan kuorella maustettu sokeri, joka antaa muuten kiistatta hieman yksiulotteiseen makuun uutta potkua. Perinteiset vadelmat ja kermat kuuluvat myös asiaan.
Valmista aluksi sitruunasokeri. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuori ohuelti ja sekoita raaste sokerin kanssa. Siirrä sivuun odottamaan.
Sekoita kaikki ainekset paitsi voi sauvasekoittimella taikinaksi. Anna turvota noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Voitele kakkuvuoka huolellisesti voilla. Kuohkeuta taikina vielä uudelleen sauvasekoittimella ja kaada voideltuun vuokaan.
Paista 220-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Ripottele kuuman pannukakun pinnalle reilusti sitruunasokeria. Tarjoa vadelmien, kermavaahdon ja tomusokerin kanssa.
Kommentteja ja keskustelua