sitruunarahkaa (lemon curd) tai lakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
Koristeeksi:
n.50
g
värillistä sokerivesikuorrutetta
pieniä nonparelleja
Ohje
Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen kauramurotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää.
Asettele ne hieman irti toisistaan. Voit tehdä puoliin ympyröistä koristekuviot (aukot) esim. mini-sydänmuotilla tai veitsellä.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 min. Varo palamista. Jäähdytä.
Levitä tahna tai hillo täytteeksi toisille puoliskoille ja paina toinen päälle kiinni. Koristele pursottaen ohutta sokerivesikuorrutenauhaa ja ripottele pieniä nonparelleja kuorrutteeseen heti kiinni.
VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit tehdä täytekekseistä myös sydämen muotoisia.