Ota piirastaikina sulamaan. Sekoita kulhossa jauhot ja fariinisokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon munat, siirappi, vaniljasokeri, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Rouhi noin 125 g saksanpähkinöitä esim. monitoimikoneella tai käytä valmista rouhetta. Lisää rouhe seokseen ja sekoita hyvin.
Painele sulanut piirakkapohja vuokaan ja lisää seos sen päälle. Asettele pinnalle loput saksanpähkinät haluamallasi tavalla.
Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin tunti ennen tarjoilua. Saksanpähkinäpiirakka on hyvää myös jääkaappikylmänä.
Resepti:
Sanni Patama. Voittajaresepti Maku-lehden ja Myllyn Paras:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.
Tehtiin lasten kanssa kokkikerhossa ja kaikki tykkäsi! Annettiin vielä pieni pala jätskiä seuraksi, kun ei ehditty jäähdyttää täyttä aikaa. Muokattiin sen verran, että laitettiin 100g saksanpähkinöitä ja 100g cashwepähkinöitä.