Ainekset piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

Täyte:
dl
fariinisokeria
3
munaa
2
dl
tummaa siirappia
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
n.150
g
saksanpähkinöitä

Ohje

  1. Ota piirastaikina sulamaan. Sekoita kulhossa jauhot ja fariinisokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon munat, siirappi, vaniljasokeri, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Rouhi noin 125 g saksanpähkinöitä esim. monitoimikoneella tai käytä valmista rouhetta. Lisää rouhe seokseen ja sekoita hyvin.
  2. Painele sulanut piirakkapohja vuokaan ja lisää seos sen päälle. Asettele pinnalle loput saksanpähkinät haluamallasi tavalla.
  3. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin tunti ennen tarjoilua. Saksanpähkinäpiirakka on hyvää myös jääkaappikylmänä.
Resepti:
Sanni Patama. Voittajaresepti Maku-lehden ja Myllyn Paras:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.