Ainekset 24-30 annosta

3
dl
piimää
dl
sokeria
1
tl
soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
1
tl
inkivääriä tai kanelia
1
dl
pullo- tai sulatettua margariinia
Pinnalle:
1
l
marjoja tai 3-5 hapokasta omenaa
1-2
rkl
sokeria
Jäähtyneelle pinnalle:
1
dl
kaakao- tai muuta tomusokeria
n.1
rkl
vettä

Ohje

  1. Levitä uunipannulle (tavalliselle tai vähän pienemmälle) leivinpaperiarkki. Puhdista marjat tai kuori tarvittaessa ja raasta omenat karkeaksi ja sekoita joukkoon vähän sokeria.

  2. Kaada piimä ja pullomargariini kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, jauhot, sooda ja inkivääri, kaneli tai kardemumma hyvin keskenään. Lisää seos piimän ja rasvan joukkoon. Sekoita vain sen verran että ainekset menevät sekaisin.

  3. Levitä taikina lastalla leivinpaperin päälle 25 x 35-40 cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele marjat tai omenaraaste tasaisesti taikinan päälle.

  4. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 20-30  minuuttia ja anna jäähtyä ritilän päällä.

  5. Sekoita tomusokeri ja vesi hyvin keskenään tasaiseksi kuorrutukseksi. Tiputtele se lusikan päästä ristikoksi piirakan päälle. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää muutama tippa vettä. Anna kuorrutuksen kovettua hetken aikaa ennen leikkaamista paloiksi. Piirakka maistuu sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

  6. Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.