Korppujauhot turvotetaan reseptissä punaviinissä, joka sopii lampaan-makumaailmaan.
Korppujauhot voi turvottaa myös lihaliemessä, kermassa tai hapankermavalmisteessa.
Jos et halua käyttää pelkkää lammasta, voit lisätä joukkoon porsaan jauhelihaa.
Jos kaupasta ei löydy jauhettua lampaanlihaa, kannattaa ostaa naudan tai nauta-sikajauhelihaa ja tehdä klassisia jauhelihapihvejä supersuositulla reseptillämme.
Sekoita rukiiset korppujauhot punaviiniin, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu lampaanliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan.
Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Voit tehdä ne myös esim. esim. sydämen muotoon (ks. kuva). Juhlavammat pihvit voi koristella aurinkokuivatulla tomaatilla, ananaksella ja (silputuilla ) valkosipulinkynsillä.
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 -20 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia perunoita tai Myllyn Paras Ohrasuurimoita, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.
VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös lammaslihapullia tai -mureketta. Mureke vaatii hieman pidemmän kypsymisajan kuin pihvit.