Pakasteena myytävä suolainen Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina ja Ruis-Kaura Piirakkataikina on voilla täysjyväjauhoihin leivottu taikina.
Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
Erilaisin tuorejuustoin saat hieman eri makua piirakkaan.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
kylmäsavulohta tai muuta savukalaa suikaleina tai savumuikkuja kokonaisina
2
sipulia varsineen
2
munaa
1½
dl
(kevyttä) ranskankermaa
100
g
paprikatuorejuustoa
1
tl
sitruunapippuria
1-2
rkl
tuoretta hienonnettua timjamia tai tilliä
1
punainen suippopaprika
1
keltainen suippopaprika
Ohje
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle osa savukalasuikaleista ja paistettua sipulia sekä puolet molemmista paprikoista kuutioina. Sekoita munat, ranskankerma ja tuorejuusto sekä mausteet ja levitä vuokaan.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Koristele valmis piirakka paprika- ja sipulirenkailla sekä tee savukalasta ruusuke (tai keko) keskelle. Lisää vielä hentoja timjaminoksia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Piirakka onnistuu mainiosti myös valutetuilla katkaravuilla.
Kommentteja ja keskustelua