Ainekset 8-10:lle annosta

Täyte:
3
dl
porkkanasosetta
½
dl
hunajaa
1
tl
kanelia
½
tl
inkivääriä
1
muna
3
dl
puhdistettuja karviaisia

Ohje

  1. Valmista porkkanasose tai käytä kaupan valmista sosetta. Ota pakastetaikinapohja sulamaan.

  2. Taputtele sulanut pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Sekoita täytteen aineet ja levitä piirakkapohjalle.

  3. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min.

VINKKI: Kokeile halutessasi pohjana Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makeaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Mitä on valelakkahillo?

Porkkana-karviaismarjayhdistelmä on ikään kuin ”valelakkahilloa”, perinteisesti sitä tehtiin jos lakkoja ei enää talvella ollut tai jos kesän lakkasato oli ollut heikko.

Piirakkaan voit käyttää myös oikeita lakkoja.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.