vaaleaa rypäle- tai appelsiinituoremehua tai siideriä
1
dl
hyytelösokeria
2
dl
appelsiinimarmeladia tai hedelmäsosetta
n.4
banaania
isohko terttu viinirypäleitä
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hiutaleet ja jauhot + leivinjauhe ja haarukalla hienonnettu banaani, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.
Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.
Levitä kostutetulle torttupohjalle hillo/sose. Laita sen päälle kerros banaaniviipaleita ja viinirypäleitä niin, että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
VINKKI: Banaanin tilalla voi käyttää esim. säilykeaprikooseja, -persikoita tai lakkoja. Ohjeen torttupohjataikinasta voi leipoa myös kevyitä banaanimuffineja n. 15 kpl (tukeviin vuokiin tai muffinipellille).
Tosi hyvä resepti. Itse käytin täytteeseen säilykemangoa ja pakastevadelmia. Banaani maistuu pohjassa aika vahvasti. Olen tehnyt saman pohjan myös siten, että lisään pari rkl kaakaojauhetta, sekin oli oikein hyvää.