Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

2
munaa
½
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja- tai maissijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
banaani
Kostutukseen:
n.1
dl
appelsiini- tai rypälemehua
Kypsän tortun päälle:
1+1
dl
vaaleaa rypäle- tai appelsiinituoremehua tai siideriä
1
dl
hyytelösokeria
2
dl
appelsiinimarmeladia tai hedelmäsosetta
n.4
banaania
isohko terttu viinirypäleitä

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hiutaleet ja jauhot + leivinjauhe ja haarukalla hienonnettu banaani, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.

  2. Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.

  3. Levitä kostutetulle torttupohjalle hillo/sose. Laita sen päälle kerros banaaniviipaleita ja viinirypäleitä niin, että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Banaanin tilalla voi käyttää esim. säilykeaprikooseja, -persikoita tai lakkoja. Ohjeen torttupohjataikinasta voi leipoa myös kevyitä banaanimuffineja n. 15 kpl (tukeviin vuokiin tai muffinipellille).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.